ندوة علمية

برعاية السيد عميد كلية التربية للعلوم الإنسانية الأستاذ طه إبراهيم شبيب المحترم .
أقام قسم اللغة الانكليزية حلقة نقاشية بعنوان (The Use of Classical Mythology and Legend to Reflect the Modern Zeitgeist) يوم الاربعاء الموافق 6 / 12/ 2023 ، الساعة الثانية عشر ظهرا وعلى قاعة ابي الثناء الالوسي في عمادة الكلية حاضر فيها الاستاذ المساعدة الدكتورة (سهير نافع عبد العزيز ) والاستاذ المساعد (خالد قيس عبد ) .
تتناولت الحلقة النقاشية :
1 – What is a classical mythology. 2 – What is a legend. 3 – Use of myth in T.S. Eliot's Poetry. 4 – Use of Legend in Ted Hughes's Crow. 5 – Conclusion.
وهدفت الحلقة النقاشية :
This workshop aims to explain the thematic significance of the use of classical mythology and legend in modern poetry and how they are employed to reflect the spirit of the modern age.
وكانت أهم توصيات :
1 – It is recommended for the students of English Literature to get acquainted with the use of myth and legend in modern poetry since most of the modern poets use them to enrich their oeuvres thematically.
2 – It is a prerequisite for the students to use a dictionary of classical mythology.
3 – The students of English Literature can differentiate between myth and legend in modern poetry.
4 – The students of English Literature have the ability to apply myth and legend in the analysis of modern poetry.
5 – Learners can give examples from famous poems they have studied in pervious stages.
وقد حضر الحلقة النقاشية عدد كبير من الأساتذة الأفاضل والطلبة وبعد انتهاء الندوة فسح المجال للحاضرين بطرح الأسئلة والمداخلات ، فوجه الحاضرون عددًا من الأسئلة التي أجاب عليها المحاضران .
وفي الختام شكر الجميع جهد كلية التربية للعلوم الإنسانية ولا سيما قسم اللغة الانكليزية على إتاحة الفرصة ، من أجل تبادل الأفكار بين الأساتذة ، وأكدوا على ضرورة التواصل ، لغرض إعادة العمل على عقد لقاءات وندوات علمية أخرى .
نسأل الله العلي القدير التوفيق والسداد والنجاح .

إعلام كلية التربية للعلوم الانسانية / جامعة الانبار